Přejít na obsah
Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso

Jak nastavit svůj Sage Barista Touch po kávových zrnech

Aby bylo možné získat to nejlepší z kávy, je třeba vědět, jak nastavit mlýnek na kávu vaší nové espresso mašiny a především vědět, kdy a proč provádět určité úpravy, abyste dosáhli dobrých výsledků. Každý má jiné chutě na svou kávu, a proto neexistuje správné nebo špatné, ale pomocí tohoto praktického nástroje můžete rychle dosáhnout dobrého výchozího bodu. 
TIPY PŘED PŘÍPRAVOU: 
Použijte kvalitní kávové zrno určené pro espresso, protože kávová zrna na filtrovanou kávu jsou pražena jinak a nebudou vůbec dobrá. Běžný problém, který se objevuje, je, že stroj nedosáhne svého správného tlaku při vaření 9 barů a místo toho dostanete vodnatou konzistenci kávy místo krémové zlaté espresso. To je způsobeno tím, že jste použili buď zrna na filtrovanou kávu, nebo stará zrna (starší než 2 měsíce). 
TIPY NA PŘÍPRAVU: 
PRO DVOJITÉ ESPRESSO: Použijte mezi 17 a 18g kávy ve dvojitém filtru (bez tlaku), cílem je získat dvojnásobné množství kávy (espresso) než množství mleté kávy ve filtru, tedy poměr 1:2. Takže O stránkách pokud použijete 18g mleté kávy, měli byste se snažit získat cca. 36g espresso s časem přípravy mezi 25-30 sekundami. Proto vám váha přijde vhod při nastavování kávovaru. Aby bylo dosaženo správného množství espresso při dobrém čase přípravy (25-30s), upravíte nastavení mletí. Pokud dostanete objem za příliš krátkou dobu, měli byste mletí zjemnit, a pokud objem (36g) přesáhne 30 sekund, měli byste mletí zhrubnout. 
 
KROKY K DOSAŽENÍ SPRÁVNÉHO NASTAVENÍ:
KROK 1: Zvažte a umelte zrna
Zvažte 18g kávy a vložte je do prázdné nádoby na zrna a mlete, dokud nebude vše umleté do filtru a stlačte puck. Nyní víte, že ve filtru je přesně 18g mleté kávy. 
KROK 2: Příprava před přípravou
Vložte kávu do stroje. Vyberte přípravu na dotykovém displeji, poté vyberte přizpůsobený čas přípravy a nastavte ho na 30 sekund. 
KROK 3: Použijte váhu
Položte šálek kávy na malou váhu a poté jej umístěte pod váhu a šálek pod stroj. 
KROK 4: Spusťte přípravu
Spusťte přípravu, sledujte váhu a jakmile váha ukáže 36g, zastavte přípravu a zkontrolujte čas přípravy na displeji. 
KROK 5: Zkontrolujte čas
O stránkách Pokud čas ukazuje méně než 25 sekund, měli byste mletí zjemnit, pokud čas překročí 30 sekund, měli byste mletí zhrubnout. 
KROK 6: Opakujte O stránkách proces, dokud se nedostanete do správného časového intervalu. 
Opakujte O stránkách kroky 1-5, dokud nedosáhnete času mezi 25 a 30 sekundami. Jakmile se vám to podaří, bude to O stránkách o jemném ladění, dokud nebudete spokojeni s chutí, což je velmi obtížné poskytnout zpětnou vazbu. A nakonec si uložte svůj čas přípravy vytvořením vlastního nápoje na displeji. 

Poslední krok: Nastavte čas na mlýnku na kávu

Teď, když jsi se dostal tak daleko, podařilo se ti vytvořit nastavení mlýnku, které je velmi dobré, kde jsi pravděpodobně dosáhl dobře vyváženého espresso tím, že jsi určil množství kávy (g) a objem espresso (g) a dostal jsi dobrý čas, který jsi uložil na obrazovce a také si poznamenal, jaké nastavení mletí potřebuješ pro to. Poslední krok je zjistit, kolik sekund trvá mlýnku, aby umlel 18g v tomto příkladu pro tvou přípravu, aniž bys musel vážit každé ráno. 

KROK 1: Vyber čas na 12 sekund na obrazovce

KROK 2: Naplň celou svou nádobu na kávové zrno svými zrnky

KROK 3: Zvaž svou portafilter s filtrovým košem, když je prázdný

KROK 4: Spusť mlýnek a nech ho mlet, dokud se sám nezastaví (po 12 sekundách v tomto případě) 

KROK 5: Zvaž svou portafilter s filtrovým košem s čerstvě mletou kávou a pozoruj hodnotu (gramy). 

KROK 6: O stránkách váha je nad 18g, zkracuj čas. O stránkách váha je pod 18g, prodlužuj čas. 

KROK 7: Opakuj O stránkách proces 2-6, dokud nedosáhneš požadované váhy. 

O stránkách pokud jsi dočetl až sem, děkuji ti, že jsi měl trpělivost a přečetl to celé. Teď jsi hotový s nastavením své espresso mašiny. 
starší příspěvek
Novější příspěvky

Nákupní košík

Váš nákupní košík je momentálně prázdný

Kupuj teď