Espresso a jeho poměr k varu: Proč je to tak důležité!
Jan 07, 2022
Zavedení
Jednou z podstatných částí přípravy espressa je poměr mezi mletou kávou a objemem, který se při přípravě získá, tj. množstvím vody použité k přípravě. Co je to dvojitý espresso? Záleží na množství? Co znamená Ristretto nebo Lungo? Proč si lidé vybírají jedno místo druhého? Jaký je rozdíl v chuti? Všechny tyto otázky souvisejí s poměrem při přípravě. V tomto článku se budeme zabývat poměrem při přípravě mleté kávy a množstvím vody a tím, jak to může ovlivnit chuť a výsledek. Anglický autor, barista, majitel pražírny, bývalý vítěz mistrovství světa Barista Mistrovství 2007 je významnou osobností v oblasti vaření espressa, jak James Hoffmann podrobně vysvětlil ve svém videu na YouTube. O stránkách podmínky pro vaření:
Zvažte množství v poměru objemu a hmotnosti

V minulosti, espresso vždy se měří v objemu, pokud jde o jeden espresso Objem šálku byl přibližně 30 ml a dvojité espresso bylo dvakrát tolik, přibližně 60 ml. Tento typ měření však není dostatečně přesný, aby bylo možné pochopit, jak dobrý nebo špatný byl výsledek. Protože objem nelze ukázat O stránkách výsledek 60 ml espresso pochází z 18 g mleté kávy nebo z 20 g mleté kávy. Což je velký rozdíl.
Další důvod, proč byste měli zvážit množství espresso v objemu chybí to, že je téměř O stránkáchStejných výsledků je možné dosáhnout i tímto typem měření. Postupem času totiž káva stárne, a proto se množství oxidu uhličitého v kávových zrnech snižuje. To následně vede k menší tvorbě pěny na povrchu kávových zrn. espresso Nádoba. Méně cremy znamená, že i když je objem stejný, tedy 60 ml, gramáž se může lišit, takže čím více cremy, tím lehčí a ostřejší je káva. O stránkách s menším množstvím krému.

Poměr podle hmotnosti
Protože je důležité měřit množství espresso hmotnostně na základě množství mleté kávy použité při přípravě. Zvážením hmotnosti mleté kávy a hmotnosti množství espresso Poměr spařování je nezbytným a zásadním nástrojem pro dosažení stejných výsledků šálek za šálkem a užitečným nástrojem pro nastavení espressa podle druhu kávových zrn.
Proč je vztah tak důležitý?

Vařením v určitém poměru můžete dosáhnout stejných výsledků. Nejenže můžete znovu vytvořit stejnou espresso je důležitým faktorem pro sledování toho, kolik z kávy extrahujete. Čím více vody se použije při vaření, tím více se extrahuje, a proto se snižuje síla kávového nápoje a nápoj bude zředěnější. Nalezením správného poměru tedy můžete dosáhnout vyvážené chuti. espresso který není ani kyselý, ani hořký.
Nejčastější stavy a jejich význam
Nejběžnější podmínky pro vaření piva, které najdete v kavárnách, jsou Ristretto, Espresso a Lungo. Ristretto v italštině znamená omezené a obvykle se vaří v poměru 1:1 až 1:15. Tradiční espresso se obvykle vaří 1:2 až 1:2,5 a Lungo 1:3.
Nezapomeňte, že tyto poměry nejsou pevně stanovena pravidla, ale jednoduché pokyny. Obecně byste měli při vaření začít s těmito pokyny a poté experimentovat, dokud nenajdete poměr, který vám vyhovuje.