Stručný průvodce
Sep 04, 2021
Abychom dosáhli dobrého espresso Pak je třeba nastavit následující parametry: stupeň mletí, množství kávy, množství espressa a čas. To vše se může zdát ohromující a obtížné k pochopení, ale projdeme si to krok za krokem!
Než začnete s nastavením espressa, budete potřebovat následující:
- Digitální váha, kterou lze umístit pod espresso kávovar. Doporučujeme vám koupit digitální váhu na kávu, protože je malá a kompaktní a má vestavěný časovač. Proč to tak je, vysvětlíme o něco později.
- Celá espresso zrna. Známe naše oblíbené klikněte zde!
- Porterův filtr, Tamper a dvojité šálky.
Než se pustíme do praktických detailů, je třeba pochopit, jak spolu souvisí množství kávy, stupeň mletí a doba přípravy.
Abychom dosáhli dobrého espresso Obvykle se říká, že na každý gram mleté kávy byste měli dostat 2 gramy. espresso. Co to znamená v praxi? Doporučujeme namlít asi 18 g zrn na dvojitý šálek. Takže cílem je získat asi 36 g. espresso z 18 g mleté kávy.

Proč je čas tak důležitý!
Doba louhování 36 g espresso mělo by to trvat asi 20 až 30 sekund. Pak vyvstává otázka, proč byste to potřebovali vědět? Důvodem je, že O stránkách příprava 36 g by trvala méně než 20 sekund espresso pak by kávovar nestihl z kávy extrahovat všechna aromata a získali byste tak velmi vodnatou a kyselou kávu. espresso. Vařil by přístroj 36 g déle než 30 sekund? espresso tak by to bylo i s tebou espresso Chuť velmi spálená se silnou hořkou dochutí. Zlatým pravidlem espressa je proto, že příprava 36 g by měla trvat 20 až 30 sekund espresso.
Teď se můžeme pustit do zábavy a nastavit stroj!
Abychom získali spolehlivé hodnoty, budeme pro každý jednotlivý test vážit 18 g fazolí, dokud nezískáme požadované hodnoty: 36 g espresso v čase mezi 20-30 sekundami. V tomto návodu k instalaci použijeme jednostěnný šálek na dvě dávky kávy, který je součástí vašeho espresso kávovaru.
#1 Začátek!
Mlýnek má 16 úrovní mletí. Začněte nastavením úrovně mletí 8 pomocí knoflíku na pravé straně kávovaru. Odvažte 18 g celých espressových zrn a poté je nasypte do mlýnku. Namelete vše tak, abyste věděli, že ve vašem portafiltru je přesně 18 g mleté kávy.
#2 Stiskněte puk
Zmáčkněte puk pomocí nástroje zvaného "Tamper". Poté vložte portafiltr s vylisovanou kávou do kávovaru. 
#3 Příprava na testování
Umístěte si šálek kávy dle vlastního výběru na digitální váhu, vynulujte ji a poté jej umístěte pod espresso kávovar.

#4 Začněte vařit!
A teď se dostáváme k té zajímavé části! Vyjměte časovač telefonu. Začněte stisknutím tlačítka „Program“ na přístroji. Po stisknutí se rozbliká. Dalším krokem je stisknutí tlačítka pro dvojitou dávku. Až budete připraveni, stiskněte tlačítko a zároveň spusťte časovač. Jakmile se na váze zobrazí 36 g espresso pak byste měli vaření zastavit opětovným stisknutím tlačítka.
#5 Analyzujte a testujte znovu!
Jak jsme již řekli, cílem je získat 36 g za 20 až 30 sekund. O stránkách Pokud vaše stopky ukazují čas kratší než 20 sekund, měli byste kávová zrna namlít jemněji snížením stupně mletí na mlýnku. Číslo 1 na stupnici mlýnku znamená jemné mletí a 16 hrubé mletí. Čím menší číslo, tím jemněji kávu namlejete. O stránkách Pokud je váš čas delší než 30 sekund, měli byste mlít hruběji.
#6 Dělat O stránkách dokud nebudete spokojeni!
Dělat O stránkách Postupujte podle kroku 4, dokud nedosáhnete času mezi 20 a 30 sekundami změnou stupně mletí. Jakmile budete s nastavením spokojeni, kávovar automaticky uloží poslední dávku. Takže při příští přípravě kávy espresso pak stačí stisknout tlačítko dvojitého stříkání pouze jednou.
Závěr
Tato příručka vám pomůže rychle začít s pořízením poměrně dobrého espresso. Všechny fazole jsou jiné a všechny mají jinou chuť, takže je dobré mít na paměti, že pokud máte čas mezi 20 a 30 sekundami, ale myslíte si, že to nestačí, měli byste experimentovat dál! espresso je dobrá při době vaření 20 sekund, zatímco jiné mohou být dobré při době vaření 28 sekund. Chuť se může také měnit změnou teploty vaření. Jak jsem řekl, můžete s čímkoli experimentovat.