Příprava espressa: umění proměnit kávová zrna v tekuté zlato (nebo hořkou kaši)
Jan 17, 2023
Příprava espressa: Umění proměnit zrna v tekuté zlato
Příprava dokonalého šálku espresso je trochu jako předvádět jemný tanec. Jeden špatný pohyb a skončíte s hořkou, nepitnou kaší. Ale když se to udělá správně, výsledkem je bohatý, chutný panáček tekutého zlata, díky kterému se budete cítit jako králové.
Nejdřív si promluvme. O stránkách zrna. Nejlepší espresso se připravuje z čerstvě pražených, vysoce kvalitních kávových zrn. Nenechte se zlákat levnými, předem namletými zrny. Je to jako použít den starý chléb na toast. Jen nebude mít stejnou chuť ani texturu.
Dále je třeba zrna namlít. Tady se věci mohou zkomplikovat. Chcete zrna namlít co nejjemněji, ale ne tak jemně, aby se z nich stal prach. Je to jako snažit se najít dokonalou rovnováhu mezi práškem a kamenem.
Nyní je čas připravit váš stroj. V tomto bodě je potřeba propojit svého vnitřního inženýra. Ujistěte se, že je váš stroj čistý a správně kalibrovaný. O stránkách Pokud to neuděláte, skončíte s výstřelem, který bude buď příliš slabý, nebo příliš silný. Je to jako snažit se najít dokonalou rovnováhu mezi šepotem a křikem.
Jakmile je váš stroj připraven, je čas stisknout spoušť. Toto je nejdůležitější část procesu. Musíte věnovat velkou pozornost průtoku, teplotě a načasování. Je to jako snažit se najít dokonalou rovnováhu mezi symfonií a ječícími houslemi.
Konečně je čas vychutnat si svou těžce vydobytou panáčku tekutého zlata. Ale nepijte ji příliš rychle! Espresso má se vychutnávat, ne louskat jako studentský bratr na pivní párty. Je to jako snažit se najít perfektní rovnováhu mezi douškem a loknutím.
Závěrem, příprava dokonalého šálku espresso Je to křehká rovnováha mezi uměním a vědou. Ale s trochou trpělivosti a cviku budete schopni proměnit tato obyčejná zrna v tekuté zlato, díky kterému se budete cítit jako králové.
Příprava dokonalého šálku espresso je trochu jako předvádět jemný tanec. Jeden špatný pohyb a skončíte s hořkou, nepitnou kaší. Ale když se to udělá správně, výsledkem je bohatý, chutný panáček tekutého zlata, díky kterému se budete cítit jako králové.
Nejdřív si promluvme. O stránkách zrna. Nejlepší espresso se připravuje z čerstvě pražených, vysoce kvalitních kávových zrn. Nenechte se zlákat levnými, předem namletými zrny. Je to jako použít den starý chléb na toast. Jen nebude mít stejnou chuť ani texturu.
Dále je třeba zrna namlít. Tady se věci mohou zkomplikovat. Chcete zrna namlít co nejjemněji, ale ne tak jemně, aby se z nich stal prach. Je to jako snažit se najít dokonalou rovnováhu mezi práškem a kamenem.
Nyní je čas připravit váš stroj. V tomto bodě je potřeba propojit svého vnitřního inženýra. Ujistěte se, že je váš stroj čistý a správně kalibrovaný. O stránkách Pokud to neuděláte, skončíte s výstřelem, který bude buď příliš slabý, nebo příliš silný. Je to jako snažit se najít dokonalou rovnováhu mezi šepotem a křikem.
Jakmile je váš stroj připraven, je čas stisknout spoušť. Toto je nejdůležitější část procesu. Musíte věnovat velkou pozornost průtoku, teplotě a načasování. Je to jako snažit se najít dokonalou rovnováhu mezi symfonií a ječícími houslemi.
Konečně je čas vychutnat si svou těžce vydobytou panáčku tekutého zlata. Ale nepijte ji příliš rychle! Espresso má se vychutnávat, ne louskat jako studentský bratr na pivní párty. Je to jako snažit se najít perfektní rovnováhu mezi douškem a loknutím.
Závěrem, příprava dokonalého šálku espresso Je to křehká rovnováha mezi uměním a vědou. Ale s trochou trpělivosti a cviku budete schopni proměnit tato obyčejná zrna v tekuté zlato, díky kterému se budete cítit jako králové.